Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Uw haar en ouder worden. Vraagje aan Hans J.Diks

Hoe verandert het haar als we ouder worden?
https://www.haarproblemen.nlwp-content/uploads/2013/08/211.jpg

21

De meest voorkomende veranderingen bij het ouder worden zijn:

* de kleur
* de haardichtheid
* de structuur (dunnere diameter)
Deze veranderingen zijn zijn niet bij iedereen hetzelfde. Je ziet nog steeds oudere mensen met een volle bos haar maar je ziet ook ouderen met heel weinig haar. Iedere haar bestaat uit twee delen, het haar buiten de huid en de wortel. Om de wortel bevind zich de haarfollikel.

De haarfollikel
In de haarwortel produceren de cellen melanine, een pigment dat de haarkleur bepaald. Bij het ouder worden nemen die cellen af waardoor her haar grijzer wordt, tot wit toe. Dat gebeurt meestal vanaf middelbare leeftijd maar je ziet soms ook jongere mensen met grijs tot wit haar.

In de haarfollikel wordt ook proteïne, inclusief keratine gevormd. Bij afname daarvan wordt het haar dunner en gaat langzamer groeien. Het gevolg daarvan is dat de haarcyclus wordt verstoord omdat na de uitvalfase de hergroei langer op zich laat wachten.

Gratis onafhankelijke nieuwsbrief kunt u vinden op www.haarproblemen.nl

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.