Vrouw van 33 jaar wil Finasteride tegen haaruitval

Deze vrouw heeft een erfelijke haaruitval en is niet van plan om aan kinderen te beginnen. Ze heeft Minoxidil geprobeert maar is daar niet tevreden over. Ze heeft veel over Finasteride gelezen en weet ook dat Finasteride niet voor vrouwen is geïndiceerd. . Gezien het feit dat Finasteride een hormonaal middel is, is voorzichtigheid dus geboden.  Haar broer gebruikt wel Finasteride en is daar heel tevreden over.

Het antwoord van Dr. Jeff Donovan, Canada

Finasteride is door de FDA niet goedgekeurd voor de behandeling van een erfelijke haaruitval bij vrouwen. Er zijn echter wel studies gedaan bij vrouwen,  die aangaven dat met een dosis Finasteride 2,5 tot 5 mg per dag goede resultaten zijn behaald.  Ook is gebleken dat Finasteride bij vrouwen na de overgang goede resultaten geeft.

Wat zijn de risico’s

Studies bij vrouwen voor de overgang  zijn er niet veel. Finasteride kan ernstige defecten veroorzaken bij het nog ongeboren kind al er Finasteride wordt gebruikt. Daarom zullen artsen aan vrouwen die nog in staat zijn om zwanger te worden nooit Finasteride voor  schrijven.

Spironolactone

 

Nieuwe studies hebben aangetoond dat een ander middel voor het blikkeren van hormonen, Spironolactone genaamd kan helpen bij vrouwen met haaruitval. Met een dosis van 200 mg. per dag kan het bij ongeveer 30% van de vrouwen de haaruitval stoppen. Bij ook weer 30% werd zelfs hernieuwde haargroei geconstateerd. Ook Spironolactone is niet formeel door de FDA goedgekeurd voor de behandeling van haaruitval bij vrouwen maar het word wereldwijd door steeds meer artsen voorgeschreven.

Minoxidil

De enige goedgekeurde medicatie door de FDA voor vrouwelijke haaruitval is Minoxidil. Dat betekent echter niet dat er verder geen optie is. Naast Spironolactone zijn er nog meer opties zoals Low Level Laser Therapie (LLLT) en Platet Rich Plasma Therapie (PRPT). Daarom is het van het grootste belang om bij twijfel een gespecialiseerde arts te raadplegen omdat veel (huis) artsen en zelfs dermatologen niet op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op dit gebied.

In samenwerking met www.haarproblemen.nl

Onafhankelijke en eerlijke voorlichting over alle haarproblemen

Deze informatie wordt u aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ) en hoofdredacteur van deze website.

rp_hans.-jpg111.png

Hans J.Diks is als vrijwilliger werkzaam voor de Stichting Medi-Budget,

een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen.

Vragen? Hans@haarproblemen.nl

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Diksy)

MELDT JE AAN EN ONTVANG HET GRATIS E-BOEK “HOOFDZAKELIJK HAAR”

Gratis E-boek “Hoofdzakelijk Haar”

Onze nieuwsbrief zit vol nieuws en wetenswaardigheden, geen reclame. Daar zit je niet op te wachten.

Share This