Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Vrouwen en haaruitval. Begrijpen de artsen je?

0. logo-haarproblemen

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

Een op de vijf vrouwen met haaruitval voelt zich niet begrepen door haar artsen

Miljoenen vrouwen op deze wereld ondervinden haaruitval. Dit heeft enorm veel psychologische invloed op die vrouwen maar veel van die vrouwen vinden dat hun artsen dit beschouwen als een cosmetisch probleem en niet als een medisch probleem.

Soms is kaal sexy
We hebben het dan wel over mannen zoals yul Brynner of Bruce Willis.  Vrouwen worden over het algemeen niet sexy gevonden als ze kalend zijn en artsen die de patiënt niet serieus nemen maken het probleem alleen nog maar erger.
De hormonen

Haaruitval bij vrouwen kan vele oorzaken hebben zoals een hormoon onbalans, diabetes, de schildklier, en nog veel meer. Ook stress kan de oorzaak zijn en dat kan zich dan manifesteren in haarverlies over de hele hoofdhuid. Een studie in de “Journal of Applied Cosmetology “ onthuld hoe deze haaruitval van invloed kan zijn op vrouwen.

Het onderzoek

De onderzoekers volgden vrouwen met een genetische (erfelijke) haaruitval gedurende 24 maanden om te zien hoe het ze geestelijk verging. Zij vonden dat als de haaruitval onbehandeld was gebleven gedurende die 24 maanden, zij allen leden aan langdurige psychologische problemen.  Vervolgens ondergingen de proefpersonen een 6-maanden behandeling met onder andere laser therapie, voedingssupplementen en Minoxidil.  Alle deelnemers die ernstige tot gemiddelde haaruitval hadden ondervonden psychologische verbeteringen aan het eind van de 6- maand periode. Dit was te zien aan een beter zelfvertrouwen, minder depressies en angstaanvallen. Ook de sociale interactie was verbeterd.

Liever rimpels en gewichtstoename dan haaruitval

45% uit een groep van 2000 vrouwen uit een andere studie gaven aan dat ze liever rimpels en gewichtstoename ondervonden dan haaruitval. Veel vrouwen geloven dat hun haaruitval wordt veroorzaakt door een ondefinieerbaar gezondheidsprobleem. Dit dan wordt een vicieuze cirkel met toenemende stress die dan weer haaruitval kan veroorzaken (Dr. Kinksly van de World Trichology Society).

Meer info:https://www.haarproblemen.nl/page/10/?s=haaruitval+vrouwen


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervaringsexpert

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.