Waarschuwing: Haar extensies kunnen haaruitval veroorzaken.

Vrouwen gebruiken haar extensies voor meerdere redenen. Soms om een jongere look  te krijgen of om het haar voller te maken of ze willen iets proberen voor de lol. Ook bij kinderen worden extensions steeds populairder.

Het gevaar

Het gebruik van extensies kan echter schade toebrengen aan de hoofdhuid en het haar waar de extensies aan zijn vastgemaakt kan breken. En dat zal toch wel niet de bedoeling zijn.

De verschillende manieren van aanbrengen

Haar extensies worden aan het eigen haar vastgemaakt door:

  • Hot fusion bonding. Met een hete lijm
  • Cold fusion bonding. Met een polymeer
  • Braiding. In het eigen haar ingevlochten

De prijs van extensies is afhankelijk van de hoeveelheid extensie haar, de kwaliteit van het extensie haar en kan soms wel meer als € 1000,=  bedragen.

Tractie Alopecia

Dat is naam van dit soort haaruitval. De extensies kunnen teveel spanning op de haarfollikel geven waardoor het haar uitvalt. Nu weten we allemaal dat als je een haar uit je hoofd trekt deze weer teruggroeit, maar dat gebeurt niet meer als er constant een het haar wordt getrokken. Zodra een follikel is beschadigd levert hij geen nieuwe haar meer. En als dat gebeurt bij meerdere haren naast elkaar levert dit een kale plek op.

De behandeling

Het enige dat kan werken is Minoxidil 2%, een lotion die in een vroeg stadium succes kan hebben. Als het haar met Minoxidil niet meer terugkomt kan alleen een haartransplantatie nog enig soelaas bieden.

Een andere oplossing

Er zijn ook extensies die je zelf met clips in het haar kan vastmaken. Dat is beter want die kun je alleen dragen als je bijvoorbeeld uit gaat. De rest van de tijd liggen ze op je kaptafel

Braiding bij kinderen

Ook dit kan Tractie Alopecia veroorzaken. Je ziet het veel bij kinderen en ook wel bij volwassenen. Ook hierbij wordt het haar heel strak aangetrokken. Dat strak aantrekken gebeurt, omdat het een tijdrovend karweitje is om de braiths aan te brengen. Hoe strakker de braiths worden aangetrokken des te langer gaan ze mee want ze blijven net zolang in het haar totdat ze los gaan zitten.

Meer huiswerk met meer informatie: https://www.haarproblemen.nl/?s=tractie+alopecia

 “EN VOORTS BEN IK VAN MENING DAT DE MEESTE HAARGROEIMIDDELEN WEGGEGOOID GELD ZIJN, TOCH?” (Hans J. Diks)


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert. Heeft zelf  2 haartransplantaties. (1990 en 1995) gehad.

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


HANDIGE LINKS


Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

www.nationaalhuidcentrum.nl


 LASER THERAPIE (LLLT)

www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nl

                  ===============================

 

Pin It on Pinterest

Share This