Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Waarschuwing: Haar extensies kunnen haaruitval veroorzaken

Eerlijke en onafhankelijke voorlichting voor de consument

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. 
Je kan daar een ander mee helpen.

 

Waarom extensions

Vrouwen gebruiken haar extensies voor meerdere redenen. Soms om een jongere look te krijgen of om het haar voller te maken of ze willen iets proberen voor de lol.

Het gevaar

Het gebruik van extensies kan echter schade toebrengen aan de hoofdhuid en het haar waar de extensies aan zijn vastgemaakt kan breken. En dat z\al toch wel niet de bedoeling zijn.

De verschillende manieren van aanbrengen

Haar extensies worden aan het eigen haar vastgemaakt door:

  • Hot fusion bonding. Met een hete lijm
  • Cold fusion bonding. Met een polymeer
  • Braiding. In het eigen haar ingevlochten

De prijs van extensies is afhankelijk van de hoeveelheid extensie haar, de kwaliteit van het extensie haar en kan somks wel meer als € 1000,=  bedragen.

Tractie Alopecia

Data is naam van dit soort haaruitval. De extensies kunnen teveel spanning op de haarfollikel geven waardoor het haar uitvalt. Nu weten we allemaal dat als je een haar uit je hoofd trekt deze weer teruggroeit maar dat gebeurt niet meer als er constant een het haar wordt getrokken. Zodra een follikel is beschadigd levert hij geen nieuwe haar meer. En als dat gebeurt bij meerdere haren naast elkaar levert dit een kale plek op.

De behandeling

Het enige dat kan werken is Minoxidil 2%, een lotion die in een vroeg stadium succes kan hebben. Als het haar met Minoxidil niet meer terugkomt kan alleen een haartransplantatie enig soelaas bieden.

Een andere oplossing

Er zijn ook extensies die je zelf met clips in het haar kan vastmaken. Dat is beter want die kan je alleen dragen als je bijvoorbeeld uit gaat. De rest van de tijd liggen ze op je kaptafel

Braiding bij kinderen

Ook dit kan Tractie Alopecia veroorzaken. Je ziet het veel bij kinderen en ook wel bij volwassenen. Ook hierbij wordt het haar heel strak aangetrokken.

Dat strak aantrekken gebeurt omdat het een tijdrovend karweitje is om de braiths aan te brengen. Hoe strakker de braiths worden aangetrokken des te langer gaan ze mee want ze blijven net zolang zitten totdat ze los gaan zitten.

Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=Tractie+alopecia


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

  • Gratis e-boek over meer dan 40 haarproblemen op:  

www.haarproblemen.nl/nieuwsbrief

  • Gratis digitaal spreekuur met Hans J. Diks: 

https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur/

  • Eerlijk en onafhankelijk privé consult op:

https://www.haarproblemen.nl/haartransplantatie-eerlijke-en-onafhankelijk-consulten-hans-j-diks/ 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.