Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Weer een nieuwe vondst in de studie tegen haaruitval

Weer een toevalstreffer zoals veel te zien is bij medische research. Dit keer een hormoon dat werd gevonden bij onderzoek naar stress. Denk er om dat het in dit geval nog om muizen gaat en dat resultaat nog niet bij mensen is aangetoond.

De Werkwijze

Muizen werden geïnjecteerd met een stress hormoon (CRH) en verloren daardoor hun haren. Na behandeling met een anti-stresshormoon kregen alle muizen hun verloren haren weer terug.

Het vervolg

Volgend op dit onderzoek behandelde de wetenschappers jonge muizen die nog volop in het haar zaten met antistress hormonen. Nadat ook zij werden behandeld met het stresshormoon CRH behielden zij hun haar. CRH had dus haaruitval voorkomen. Een veelbelovend resultaat.

Hoe werkt het

Onderzoeker Million Mulugeta gaat er van uit dat de haarcyclus wordt beïnvloed. Haarzakjes gaan weer haren produceren.

Mensen

Vooruitlopend op een eventueel succes bij de mens is wel alvast een patent aangevraagd maar zoals gebruikelijk bij medische studies is ook hier nog een lange weg te gaan.

(Bron: Transhair)

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.