Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Weer een stap vooruit in de celtherapie bij haaruitval

Voor de eerste keer zijn wetenschappers er in geslaagd om een menselijke embryonale stamcel te maken door DNA te injecteren in een niet-bevrucht eitje. Om deze belangrijke stap vooruit te bereiken gebruikten de onderzoekers een zelfde techniek als die gebruikt werd bij het schaap Dolly.

Dr. Dieter Egli en Dr. Scot Noggle

Dr. Egli en Dr. Scot Noggle, de leiders van het team dat het onderzoek deed in de ”New York Stem Cell Foundation”.demonstreerden dat voor de eerste keer een menselijk eitje de mogelijkheid heeft om van een gespecialiseerde cel te veranderen in een stamcel.

Het doel van de studie

Het doel van de studie is om Patiënt specifieke embryonale stamcellen te ontwikkelen met het DNA van de patiënten. Dit om eventueel te kunnen gebruiken bij celvervanging therapie. Daarbij kan worden gedacht aan Parkinson’s, diabetes en vele andere ziekten.

Korea

Al eerder claimeden wetenschappers dat ze de eerste menselijke embryonale stamcellen hadden ontwikkeld door een embryo te klonen maar die bleken de boel in de maling te hebben genomen. De data klopten niet.

Deze nieuwe studie

Deze nieuwe studie die gepubliceerd is in het tijdschrift “Nature” heeft definitief aangetoond dat het mogelijk is om menselijke embryonale stamcellen te creëren. De stamcellen waren niet perfect want ze hadden 69 chromosomen in plaats van 46 maar hiermee kan verder worden gewerkt. Voor behandelingen zijn ze dus nog niet geschikt.

Wat heeft dit nu te maken met het klonen van haren?

Niet direct iets maar ook bij het klonen van haren komen stamcellen te pas. Alle kennis op het gebied van celtherapie en stamcellen kunnen bijdragen tot het succesvol klonen van groeiende haren.

Bron: CNN

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.