1. Je hoort veel mythen over haaruitval. Toen de militaire dienst nog verplicht was gaven veel jonge knullen de schuld aan de pet of de helm. Toen al wisten we dat dit niet waar was. Het was simpel de leeftijd. Al die jongens waren in of na de pubertijd, de leeftijd waarop de hormonen een grote rol spelen.

 

  1. Strakke haardrachten kunnen haaruitval veroorzaken. Als dat voor korte tijd is geeft dat geen problemen. Worden echter haren te strak getrokken en gedurende een lange tijd (braiths) dan kan dit tractie alopecia geven. Het haar kan weer terugkomen maar in een aantal gevallen kan de haaruitval ook definitief zijn.

 

  1. Teveel je haar wassen. Dat is geen oorzaak van haaruitval. De verklaring is als volgt. Iedere dag verlies je een aantal haren. Met het wassen komen die er uit. Als je nu het haar minder wast komen er haren van meerdere dagen uit.

 

  1. Lichaamsoefeningen kunnen haarverlies veroorzaken. Het is juist het tegengestelde. Lichaamsoefeningen zorgen mede voor een gezonde haardos.

 

  1. De manier waarop je slaapt. Er zijn mensen die denken dat de positie waarin je slaapt haaruitval kan veroorzaken. Wees gerust. Het is niet waar.

 

  1. Het aantal haren op het hoofd kan worden vermeerderd. Vergeet het maar. Zelfs met haartransplantatie lukt dit niet. Bij een haartransplantatie worden de haren beter en eerlijker verdeeld. Er komen geen haren bij. We worden geboren met een aantal haren, iets dat erfelijk is bepaald. Dat aantal kan niet worden vermeerderd met een pil of lotion.

Pin It on Pinterest

Share This