Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Werkt mijn haargroeimiddel? De 1 cm regellogo-haarproblemen

Eerlijk en  onafhankelijk

Hoe kan ik nu weten of mijn haargroeimiddel werkt?

Je hebt een nieuw haargroeimiddel en nu wil je weten of je resultaat hebt. Hoe kan je dat nu te weten komen.

Wat moet je als eerste weten:

 • Welk type haarverlies heb je?
 • Is het de bedoeling dat je meer haar krijg met het haargroeimiddel?
 • Ben ik al tevreden als ik geen verdere haaruitval meer heb?

Haargroei 1 cm. per maand

Bij veel typen haarverlies is het doel van de behandeling om meer nieuw haar te krijgen.  Omdat ons haar ongeveer 1 centimeter per maand groeit zou je dus 1 centimeter haar na 1 maand op een kale plek moeten hebben. Na 2 maanden dan 2 centimeter en na 6 maanden dus 6 centimeter.

Langere startfase

Het is echter niet zo dat een haargroeimiddel vanaf dag 1 gaat werken. Bij sommige middelen kan het wel 6 maanden duren voordat enig resultaat zichtbaar wordt.

Bewezen middelen

 • Minoxidil (voor man en vrouw)
 • Finasteride (alleen voor mannen)
 • Low Level Laser (voor man en vrouw)

Dit zijn de enige medisch bewezen middelen en als zodanig erkend door de gezondheidsautoriteiten. Daarnaast zijn er nog honderden andere middelen die niet erkend zijn door de gezondheidsautoriteiten maar als cosmetisch middel worden aangemeld bij de warenwet. Om in aanmerking te komen voor erkenning door de gezondheidsautoriteiten moet het middel niet schadelijk zijn voor de gezondheid en moet ook de werkzaamheid worden aangetoond. Als cosmetisch middel is het enige dat volgens de warenwet moet worden aangetoond dat het middel niet schadelijk is. Of het werkt is hierbij van geen belang. Denk er aan dat als een erkend middel bij jou werkt je het doorlopend moet blijven gebruiken. Als je stopt valt al het “bespaarde”haar alsnog uit maar nu in een versneld tempo.

Wat mag je verwachten

Als de haaruitval nog niet gestopt is kan een resultaat ook zijn dat het haar dikker en gezonder is geworden door het haargroeimiddel.  Ook dan kan je uitgaan dat het middel werkt. Je hebt liever meer haar maar met het stoppen van de haaruitval kan je wellicht ook tevreden zijn. Als je echter meer haar hebt door het haargroeimiddel moet je dat zien als een bonus.

Fot0’s

Maak bij de start van de behandeling een duidelijke foto van het bovenhoofd. Het beste is als je dat aan iemand anders vraagt. Noteer dan de volgende zaken:

 • Afstand tot de camera
 • De belichting
 • De stand van het hoofd
 • Hoe je haar gekamd is.

Maak dan na 6 maanden nogmaals een foto onder exact dezelfde omstandigheden als de 1e foto. Is het haar minder geworden dan heeft het middel niet gewerkt. Is het haar hetzelfde gebleven dan kan de haaruitval gestopt zijn. In dat geval doe je hetzelfde nogmaals na 6 maanden. Heb je meer haren gekregen dan behoor je tot de gelukkigen die de bonus hebben ontvangen.

Door: Hans J.Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt” (Diksy)

 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
 • No products in the cart.