Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Wordt je kaal als je rookt?

rp_hans.-jpg.png

 

Wordt je kaal als je rookt?

 

 

 

Hans J.Diks, haarconsument

 

Haaruitval en roken

Het is bekend dat roken schadelijk is voor de gezondheid. Klaarblijkelijk wordt door de nicotine in tabaksproducten de bloedtoevoer naar de aderen min of meer afgeknepen. Ook de zuurstof in het bloed vermindert door de kolendamp in tabaksproducten. Dit samen kan er voor zorgen dat er haarverlies kan gaan optreden.

Even uitproberen.

Druk een vingertop stevig op een vlakke tafel totdat het topje van de vinger wit is. Als u nu weer loslaat dient de vinger binnen 2 seconden weer de oorspronkelijke kleur terug hebben. Doe nu hetzelfde na het roken van een sigaret. Wedden dat het nu langer duurt?.

Wat is er noodzakelijk voor een gezonde haargroei.

Voor een goede haargroei is noodzakelijk:

  • Zuurstof,
  • Vitaminen en
  • Mineralen

Eigenlijk is het niet te vermijden.

Omdat is vastgesteld is dat tabakvergif een slechte uitwerking heeft op de bloedtoevoer in de aderen en gegeven het feit dat normaal het bovenhoofd het best doorbloedde deel is van ons lichaam (nodig voor een gezonde haargroei) is het aannemelijk dat roken invloed heeft op haargroei en dan wel in negatieve zin.

Maar het gaat nog verder. Door het roken kunnen er ook overige gezondheidproblemen ontstaan. Ook die kunnen weer een slechte uitwerking hebben op haargroei. Denk eens even aan de eventuele medicijnen die nodig zijn. Ook die kunnen haaruitval als bijwerking hebben.

Ouder worden en grijs haar.

Een consequentie van roken is ook het sneller bejaard worden. En daarmee ook vlugger grijs haar. Er is zelfs sprake van dat er op een gegeven leeftijd het aantal rokende mensen met grijs haar twee maal hoger is als bij mensen die in het geheel niet roken. (British Cinical Magazine, Dec. 21, 1996)

smoking

Dus als je rookt wordt je kaal?

Nee. Dat kan niet gezegd worden. Er is ook nog zo iets als een erfelijke aanleg. Het is wel zo dat als er een erfelijke aanleg bijkomt het roken de haaruitval kan versnellen. Dus door te staken met roken zal de haaruitval in ieder geval langzamer verlopen. Ook kunnen preventiemiddelen om haaruitval te stoppen beter hun werk doen.

Leer om haaruitval door het roken te voorkomen.

Uiteraard is de meest efficiënte manier om met het roken te stoppen. Dat is echter niet voor een ieder mogelijk. Vraag aan uw huisarts om hulpmiddelen. Er zijn momenteel meerdere hulpmiddelen op de markt zoals medicijnen, pleisters, kauwgom en lotions. Ook zijn er behandelingen zoals acupunctuur, hypnose of de procedure van Alan Carr die mij na 40 jaar van het roken heeft afgekregen.

Schakel verschillende hulpjes is.

Uiteraard kunt u verschillende andere hulpjes inschakelen om u te helpen, tijdens maar ook na het staken. Ik noem maar: gezonder eten en meer sporten. Maar dat wist u al lang. Toch?

 Auteur: Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ)

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.