Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Zal er ooit een definitieve oplossing komen voor haaruitval?

Artikelen van Hans J. Diks mogen gratis worden overgenomen mits o.v.v.

BRON:   www.haarproblemen.nl


 logo_haarproblemen

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


Zal er ooit een definitieve oplossing komen voor haaruitval?

Dit is een vraag die veel mensen met haaruitval graag willen weten. Gezien de vooruitgang in de research naar haaruitval in de laatste 10 jaren is het haast wel zeker dat er in de toekomst een definitieve oplossing komt voor haaruitval. Dit wetende, wanneer kunnen we dat verwachten en hoe zal het er uitzien?

Wanneer zal het zover zijn?

De industrie zet miljarden om in de strijd tegen haarverlies als je daarbij alle behandelingen, zoals haartransplantaties en alle producten zoals, haargroeimiddelen telt.  Alleen daarom al zal een definitieve oplossing een enorm hoog bedrag aan geld waard zijn.

Altijd als er veel geld te verdienen is kan je er van overtuigd zijn dat er veel personen en bedrijven op zoek zijn naar deze heilige graal. Daarom ook is de research in haarverlies gedurende de laatste 2o jaar enorm toegenomen.

In het verleden werd haaruitval gewoon geaccepteerd als iets waarmee je maar moest leren leven omdat er niets aan gedaan kon worden. Je kan dat zelfs nu nog wel eens horen in de spreekkamers van artsen die niet met hun tijd zijn meegegaan.

Heden ten dage, nu wetenschappers meer hebben geleerd van de biologische oorzaken van haaruitval, is het vooruitzicht naar een definitieve oplossing meer waarschijnlijk.

Omdat het nu nog onmogelijk is te voorspellen wanneer zo’n definitieve oplossing bereikt zal worden kan worden vastgesteld dat er al veel bereikt is. De haartransplantaties zijn enorm vooruitgegaan en niet meer als haartransplantaties zichtbaar. Ook zijn er medicijnen gekomen die verdere haaruitval kunnen voorkomen en buiten het medische moeten we ook niet de haarwerken vergeten die nu ook niet meer als haarwerken zichtbaar hoeven te zijn.

Hoe zal zo’n oplossing er uit zien?

Het ideaal zou een pil zijn zoals bij Finasteride maar dat is niet waarschijnlijk. De meest waarschijnlijke oplossing zal van het haarklonen met stamcellen moeten komen. Jouw eigen haargroei stamcellen worden dan in een laboratorium (in vitro) vermenigvuldigd en daarna in de hoofdhuid (in vivo) geïnjecteerd. Op dit moment wordt dit al in een aantal research centra ontwikkeld. Er zijn zelfs al proeven gedaan met een klein aantal personen. Dat wil niet zeggen dat de oplossing om de hoek ligt want er zijn nog veel vragen niet beantwoord. Bekeken moet worden of het procedé niet kanker verwekkend is. Of dat het haar later niet uit valt. En zo zijn er nog veel vragen maar men denkt dat men op de goede weg is, mede gezien het aantal mensen dat hierin miljoenen investeren.

Meer info over research:  https://www.haarproblemen.nl/category/research/


Over Haarproblemen.nl

Haarproblemen.nl is de website van de non-profit stichting Medi-Budget. Deze stichting streeft er naar om eerlijke en onafhankelijke informatie te geven over haarproblemen met als prioriteit haaruitval en haartransplantatie. De redactie is in handen van Hans J. Diks en hij wordt bijgestaan door een adviesraad met experts op ieder gebied van haarproblemen, medisch en niet-medisch. www.haarproblemen.nl/adviesraad

HJD

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

 

 

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.