Tips voor mannelijke haarwerk dragers

Acht handige tips.

Het haarwerk van heden kan onzichtbaar worden gedragen maar dan zijn er wel wat regels.

1.Haardichtheid. Als het haar op het haarstukje dikker is als je eigen haar mengt het zich slecht met het jouw eigen haar op het achterhoofd en aan de zijkanten. Dus zeker niet te dik. Als je op bepaalde plaatsen de hoofdhuid door het haarstuk kan zien accentueert dat een natuurlijk aanzicht.

2.Haarstijl. Draag het haarstuk niet te laag op het voorhoofd. Laat je kapper zorgen voor een natuurlijke haarlijn aan de voorkant. Hoe ouder de drager, hoe meer naar achteren het haarstuk moet worden geplaatst.

3.Bestel jouw haarstuk met wat lichtere plukjes haar tussen jouw eigen haarkleur. Dat maakt het aanzicht natuurlijker en mengt zich beter met jouw eigen haar. Het eigen haar is van nature niet in één kleur. Meerdere bij elkaar lichtende kleuren geeft het haar leven.

4.Laat het haarstuk iedere 2 tot 3 weken onderhouden bij een vakman (vrouw). Bij een permanente bevestiging in ieder geval iedere maand. Als een geplakt haarstuk langer blijft zitten kan dat huidproblemen geven. Ook ruikt het niet fris meer.

5.Voor het onzichtbaar dragen van een haarstuk moet je ze regelmatig wisselen. Je hebt er dus 2 tegelijk nodig. Een haarwerk op het hoofd en een haarwerk in het atelier om te reinigen en weer presentabel te maken.

6.Heb je een haarstuk van echt haar? Dan zal je merken dat de kleur vervaagt. Dat komt, omdat dat haar niet wordt gevoed uit de hoofdhuid zoals je eigen haar. Het weer inkleuren van haarwerken is een karweitje voor een vakman. Kijk eens bij anderen die nog hun eigen haar hebben. Dat haar is niet één kleur maar een mix van naast elkaar liggende kleuren. Zo moet een haarwerk ook weer ingekleurd worden. Als een haarwerk helemaal één kleur heeft, wordt het een massief iets op het hoofd dat niet natuurlijk lijkt.(zie ook tip 3)

7.Zoek een vakman (vrouw) om het onderhoud te doen. Er zijn goede kappers die zoiets erbij doen maar voor het goed onderhouden van haarwerk is meer nodig. Een kapper voor haarwerken is een specialist.

8.Als je het kan betalen zoek dan een leverancier op die voor een vast bedrag per maand er voor zorgt dat je er altijd pico bello uitziet. In zo-n abonnement zit meestal ook de vervanging van je haarwerken.

Voorbeeld uit de praktijk

Toen ik zelf nog in het vak zat (jaren geleden) kwam er eens een man voor een consult bij mij. Hij wilde een nieuw haarwerk. Nu is het zo dat je iedere dag één of meerdere malen in de spiegel kijkt, zeker mensen met een haarwerk. Daardoor valt het niet op dat  het haarwerk iedere dag slijt. Het wordt iedere dag wat minder mooi. Je raakt gewend aan die blik in de spiegel, zelfs als het haarwerk te oud is geworden. Soms is iemand zo vriendelijk om je daar op te wijzen maar meestal doen ze dat uit beleefdheid niet.

Om nu op die man terug te komen die bij mij op consult kwam. Dat haarstuk was van synthetisch haar en gezien de ouderdom had het een groene glans gekregen. Trots vertelde hij mij dat zijn haarwerk al meer dan 10 jaar oud was. Op zijn vraag hoe lang mijn haarwerken mee gingen kon ik naar waarheid antwoorden dat ze levenslang meegingen. Immers, een haarstuk verdwijnt niet. Ik kon hem dus naar waarheid vertellen dat een nieuw haarstuk van mij levenslang mee ging. Echter, ook naar waarheid, vertelde ik hem dat zonder onderhoud dat haarstuk na een jaar niet meer om aan te zien zou zijn. Hij was zo gewend aan zijn haarstuk met die groene glans dat hem dat niet meer was opgevallen.

Voor verdere onafhankelijke informatie kun je terecht op:

 “EN VOORTS BEN IK VAN MENING DAT DE MEESTE HAARGROEIMIDDELEN WEGGEGOOID GELD ZIJN, TOCH?”

(Hans J. Diks)


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert. Heeft zelf  2 haartransplantaties. (1990 en 1995) gehad.

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


HANDIGE LINKS


Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

www.nationaalhuidcentrum.nl


 LASER THERAPIE (LLLT)

www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nl

                  ===============================

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.