Je winkelwagen is momenteel leeg!

Low Level Laser bij haarproblemen. Werkt dat?
Door stichting medi-Budget, een non-profit stichting
Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar
Heeft U iemand in de buurt, in de familie of in uw kennissenkring met haarproblemen?
Ik zou het op prijs stellen als u deze informatie dan wilt doorsturen. U kunt daar een ander mee helpen.

Hoe is Laser Therapie Voor Haaruitval begonnen?
In de jaren 1960, toen de eerste werkende laser werd uitgevonden, een onderzoeker met de naam van Andre Mester van de Universiteit van Boedapest begon het onderzoek met een theorie dat de blootstelling aan koude laser licht kan leiden tot kanker. Om deze theorie te testen zette Mester een geschoren groep muizen in een kooi met een constante koude laser blootstelling aan licht, met daarnaast een andere groep muizen onbelicht. Tot Mesters verbazing kreeg geen van de muizen kanker. Echter, Mester ontdekt dat de muizen die blootgesteld werden aan het licht van de laser sneller hun vacht weer terug kregen dan de andere groep muizen die niet blootgesteld werden aan licht van de laser. Deze ontdekking bracht Mester tot het ontwikkelen van een nieuwe theorie dat het licht van de laser haarcellen kan stimuleren en het haar dikker en sneller. te laten groeien.
Lasertherapie voor haarverlies
In moderne haarklinieken over de hele wereld, wordt laag niveau lasertherapie (LLLT) gebruikt voor een haarverlies behandeling door de artsen. Laserstralen worden direct toegepast op de dunner wordende gebieden door met een laser apparaat haarcellen te stimuleren..Van lasers worden gezegd ze werken door het omzetten van adenosinetrifosfaat (ATP) naar adenosinedifosfaat (ADP),en daarmee cellulaire metabolische veranderingen veroorzaakt. Tijdens dit proces, worden voedingsstoffen en zuurstof geleverd op de hoofdhuid voor het verhogen van de algehele doorbloeding. Van lasers, wanneer toegepast op de hoofdhuid en het haar, wordt gezegd dat ze bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van het haar en de haardiameter schacht (folliculaire dikte) te verhogen.
De waarheid is dat de veel mensen die low-level laser therapie hebben ondergaan, hetzij in een kliniek of met behulp van een apparaat dat door de FDA is goedgekeurd zoals de Hair Max lasercomb of zelf de lasercap in hun eigen huis hebben nog geen echte merkbare verbeteringen melden na het gebruik zoals voorgeschreven. Ironisch genoeg laten haarklinieken die laser therapie aanbieden vaak indrukwekkende resultaten zien met voor na foto’s, maar in veel gevallen is er een soort van misleiding gaande. De verlichting of de hoeken in de foto’s zijn verschillend, of de voor- foto’s laten natte haren zien terwijl op na-foto’s droog haar te zien is die de illusie van verbeteringen geeft, of de persoon heeft een soort van concealer gebruikt om het haar dikker te maken.
Dus werkt Laser therapie bij haarverlies of Is het een verspilling van tijd en geld?
De realiteit is, sommige laser therapie apparaten zijn FDA goedgekeurd voor zowel de veiligheid en de werkzaamheid, wat betekent dat de FDA ten minste een soort van marginale verbetering moet gezien hebben in de experimenten uitgevoerd door derden. Dus, laser therapie werk? Nou, misschien. Maar als jij agressieve haaruitval hebt of helemaal kaal bent je niet kan verwachten dat iedereen om je heen merkbare verbeteringen zal zien. Nochtans, degenen met nominale haaruitval of degenen die maar net begonnen zijn met het verliezen van haren een lichte stijging in algemene haardichtheid kunnen verwachten met behulp van lasertherapie zoals voorgeschreven en zeker gedurende de voorgeschreven tijd die wordt aangegeven. Of dan deze verbetering merkbaar zal worden in de spiegel is een ander verhaal. De statistieken bij een haarmeting in een kliniek kunnen een marginale verhoging van terminale harenn weergeven, maar verwacht geen significante cosmetische verbeteringen van de lasertherapie op zich zelf. .
Conclusie
Haartransplantatie chirurgen hebben verschillende meningen en filosofieën met betrekking tot het gebruik van lasertherapie als behandeling voor haarverlies Wetenschappelijk bewijs ontbreekt helaas nog steeds om de vorderingen die zijn gemaakt door verschillende fabrikanten van de apparatuur van de laseraan te tonen.. Er is echter ook enig bewijs dat de behandeling werkt voor haar verlies volgens patiënten en artsen gelijkt. Bovendien, lasertherapie is veilig en kent geen gevaarlijke of schadelijke bijwerkingen. Haarverlies patiënten kunnen het dus proberen, zelfs als het voordeel marginaal klein is
Bron: Hair Transplant Network
Vertaling: Hans J. Diks

Hans J. Diks, internet journalist m.b.t. haarproblemen. (lid NVJ)
:“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?”(Diksy)
Voor een eerlijk en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar:
https://www.haarproblemen.nl/8513-2/
Deze non-profit website wordt mogelijke gemaakt door onze partners
HAARTRANSPLANTATIE
www.hairplusmc.nlwww.nationaalhuidcentrum.nl
HAARWERKEN LASER THERAPIE (LLLT)
www.hairconsultancy.nlwww.hairmax.com
MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)
Geef een antwoord