Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval. Is ‘microneedling’ een oplossing?

Door stichting medi-Budget, een non-profit stichting

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in uw kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je deze informatie dan wilt doorsturen. Je kunt daar een ander mee helpen.


Wat is Microneedling

Wat gebeurt er als u Microneedling krijgt
Dermatologen (artsen die gespecialiseerd zijn in huidverzorging en huidaandoeningen) kunnen microneedling doen. Schoonheidsspecialisten doen het ook. Als u het ergens anders dan het kantoor van een arts probeert, controleer dan eerst de ervaring en referenties van de persoon en zorg ervoor dat alle apparatuur is gesteriliseerd.
De dermarollerEr zijn ook speciale dermarollers te koop voor thuisgebruik maar het probleem is dat de consument meestal geen apparatuur in huis heeft om de roller te steriliseren.Hoe lang duurt de behandeling?De procedure duurt meestal 10-20 minuten, afhankelijk van hoe groot het gebied is. De meeste mensen hebben 4-6 behandelingen nodig om een ​​verschil te zien. Het doel van de behandeling is om de geneeskracht van van je lichaam te gebruiken om de celwerking te stimuleren.

Waar moet je op letten

Microneedling is goedkoper dan laserbehandelingen, die ongeveer vier keer zoveel kosten. Microneedling is ook beter voor mensen met een donkerdere huid omdat er geen warmte aan te pas komt zoals bij laserbehandelingen, die de pigmentatie of kleur van uw huid kunnen beïnvloeden. Maar laserbehandelingen kunnen sommige mensen wel betere resultaten geven, dus vraag uw dermatoloog wat het beste is voor uw huid – en uw budget.

Er zijn ook enkele nadelen waarmee u rekening moet houden:

  • Genezing tijd. Het kan dagen of weken duren om te genezen, afhankelijk van hoe diep de naalden je huid doorboren.
  • Geen snelle oplossing. Het kost tijd om een ​​verschil op te merken. Dat komt omdat je lichaam zichzelf geneest. De meeste mensen hebben een paar behandelingen nodig voordat ze verandering zien.
  • Pijn en roodheid. Na de procedure kunt u wat lichte pijn hebben en uw huid kan enkele dagen rood zijn. Je huid kan strak aanvoelen en een beetje schilferen terwijl het geneest.
  • Mogelijk littekens. Microneedling is geen goed idee voor mensen die keloïden hebben gehad, littekens die eruit zien als grote bubbels op de huid. Het kan de toestand verergeren.

Hoe veilig is de behandeling

Microneedling wordt als veilig beschouwd. Maar zoals elke procedure, heeft het risico’s. . Dec wondjes kunnen geïnfecteerd raken als je je huid niet schoon houdt. Je moet wegblijven van plaatsen met veel ziektekiemen, zoals zwembaden, meren, rivieren en oceanen. En gebruik geen irriterende zepen en lotions. U kunt ook een infectie oplopen als de gebruikte apparatuur niet goed is schoongemaakt

Meer info: https://www.haarproblemen.nl

Adviesraad Hans J. Diiks: :https://www.haarproblemen.nl/adviesraad


 

Deze non-profit website wordt mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

                

 www.nationaalhuidcentrum.nl


       LASER THERAPIE (LLLT)

    www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlHome

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.