WAT IS TELOGEEN EFFLUVIUM

Afbeeldingsresultaat voor telogen effluvium

Er zijn verschillende oorzaken van haaruitval bij vrouwen. Zo kan er sprake zijn van een erfelijke aanleg, een verstoring van het auto-immuun systeem (Alopecia Areata), of een probleem met de schildklier. Telogeen Effluvium is echter een haarziekte die te maken heeft met de haargroeicyclus.

Telogeen Effluvium.

Het is een aandoening waarbij de haarfollikels geen nieuwe haren meer produceren en tegelijk in de rustfase gaan. Normaal gesproken is bij een gezonde haargroei ongeveer 10% van de haren in de rust of telogene fase. Als dit meer wordt ontstaat er een probleem doordat het totaal aantal haren op het hoofd minder wordt.

De oorzaken

Er kunnen meerdere oorzaken zijn zoals een traumatische ervaring of aanhoudende stress. Het kan ook bij mannen voorkomen maar bij vrouwen zijn er extra oorzaken die tot Telogeen Effluvium kunnen leiden zoals het stoppen met de anticonceptie pil en de tijd na een bevalling.

Een vertragend effect

Omdat het probleem soms pas later zichtbaar wordt, als de oorzaak weer voorbij is, wordt de link niet direct gelegd en is de oorzaak niet onmiddellijk duidelijk.

De symptomen

Meer haar als normaal in de borstel of op het kussen. Het dunner worden van het haar. Een scheiding in het haar die breder wordt.

De behandeling

Gelukkig is het probleem van voorbijgaande aard. Zodra de oorzaak is verdwenen gaat het haar meestal vanzelf weer normaal gaan groeien. Blijft de haaruitval echter aanhouden dan is een bezoek aan de huisarts of de dermatoloog de aanbevolen actie.

Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=haaruitval

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Diksy)


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

Ervarings expert met  2 haartransplantaties. (1990 en 1995)

:“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)

Voor een gratis digitaal consult met Hans J. Diks ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur-hans-j-diks/

Voor een persoonlijk  en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/8513-2/

In 10 seconden naar de informatie die jij zoekt op:https://www.haarproblemen.nl/haarproblemen-informatie-zoeken-2/