Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Minoxidil

Tips voor het gebruik van minoxidil bij vrouwen

Minoxidil is een zogenaamd generiek medicijn. Dat betekent dat iedereen die aan speciale voorwaarden voldoet Minoxidil mag maken, Dat komt omdat het patent op minoxidil is verlopen. Ook uw apotheker kan het maken en dan bent u in ieder geval zeker dat u het juiste procuct krijgt.

Minoxidil 2% en 5%

Vrouwen gebruiken meestal Minoxidil 2 % omdat 5 % als bijwerking gezichtsbeharing kan veroorzaken op plaatsen waar je het echt niet wilt hebben. Maar als het aanbrengen van Minoxidil 2% twee maal per dag een probleem is kan je Minoxidil 5% proberen en eenmaal per dag gebruiken. Voor Minoxidil 2% heb je geen recept nodig. Voor Minoxidil 5% wel.

Het aanbrengen

Minoxidil moet op de hoofdhuid worden aangebracht op die plaatsen waar er een probleem is. Dus niet op de haren want haren zijn hygroscopisch (vochtaantrekkend) waardoor er te weinig op de hoofdhuid komt. De beste manier van aanbrengen is door scheidingen van ongeveer 1 cm te trekken in handdoekdroog haar zodat de hoofdhuid makkelijk te behandelen is. Maar dat moet wel mogelijk zijn in verband met de dagelijkse werkzaamheden.

Waar aanbrengen

Op kale huid mag je van Minoxidil geen resultaat verwachten. Aan de haarlijn mag je resultaat verwachten als de haaruitval in de beginfase is. Het beste resultaat met Minoxidil mag je verwachten op het zogenaamde “vellus” haar. Dat is haar dat al is aangetast. Het is kroezig, dun en groeit niet meer of heel langzaam.

Doorlopend gebruiken

Denk er aan dat u Minoxidil doorlopend blijft gebruiken. Als u zou stoppen verliest U versneld al het bespaarde haar. U weet dan echter wel zeker dat het heeft gewerkt.

Shedding

Shedding, versnelde haruitval, kan in de beginfase van het gebruik van minoxidil voorkomen maar dat stopt na 3 tot 6 maanden.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.