Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Hair Alert bij een haartransplantatie

De laatste tijd verschijnen er in de media regelmatig berichten over cosmetische behandelingen in het buitenland waaronder ook haartransplantaties.

Doe je huiswerk

Een haartransplantatie  is niet goedkoop. Ik verbaas me dan ook dat er mensen zijn die zich weerloos overgeven aan consulenten / bemiddelaars van buitenlandse klinieken die voor die klinieken in ons land cliënten / patiënten werven. Verdiep je, voordat je een afsprak maak, voldoende in de haartransplantatie technieken en de vereisten die er nodig zijn voor een geslaagde behandeling. Je brengt namelijk je eigen donorhaar mee. Dat moet dus in voldoende mate aanwezig zijn. Veel informatie kan je vinden op deze site: Onafhankelijke informatie haartransplantatie. Onderaan kan je en video vinden met informatie over de diagnose voor een haartransplantatie.

Het consult

Is een consult bij zo’n consulent / bemiddelaar bij voorbaat slecht? Nee, dat hoeft niet zo te zijn. Een consulent / bemiddelaar kan prima uitleggen war er bij een haartransplantatie komt kijken en of je in principe geschikt bent. Maar hij / zij is niet de behandelend arts. Denkt er aan dat zo’n tussenpersoon meestal op basis van provisie werkt en dus gebaat is bij zoveel mogelijk doorverwijzingen, en dat de haartransplantatie business commercieel is met veel concurrentie. 

Hoe te handelen

Als je een medisch-cosmetische behandeling overweegt sta er dan op, dat voordat je een behandelafspraak maakt, je eerst de arts wil zien die jouw haartransplantatie gaat doen. Hij /zij moet dan de bevindingen van de tussenpersoon bevestigen. Voor 1980, toen ik zelf als consulent was opgeleid in Engeland, deed ik ook consulten in Nederland voor een Engelse kliniek. Alle geïnteresseerden kregen dan, alvorens te beslissen, een gesprek met Dr. Peter Riley die daarvoor speciaal een weekend per maand naar ons land kwam. Pas daarna konden zij beslissen of ze de haartransplantatie in Engeland wilden doen. Na 1980 was dit niet meer nodig omdat we toen een kliniek in Nederland hadden (de eerste in Nederland) en Peter regelmatig met zijn medisch team overvloog en de behandelingen in Rotterdam uitvoerde.  

Even helpen? 

Om je te helpen met de vragen die je moet stellen bij een consult, ook als het een consult is bij een tussenpersoon, heb ik een lijstje gemaakt met 28 vragen. Ga ook nooit af op éé’n consult. Raadpleeg 3 klinieken en kies die waarin je vertrouwen hebt, dus als het klikt. Ook nuttig voor een “second opinion”. Hierbij de link naar die 28 vragen: 28 vragen voor de behandelend arts. 

Video consult: Diagnose voor een haartransplantatie

Adviesraad Hans J. Diks: Adviesraad | Haarproblemen.nl

Meer informatie van Hans J. Diks:  “haartransplantatie” | Haarproblemen.nl


Vragen?    hans@haarproblemen.nl

Gegroet, Hans J. Diks, onafhankelijk expert haarproblemen

“En bovendien ben ik van mening dat je alleen recht hebt op succes als je waarde toevoegt” (Hans J. Diks)

#HansJDiks

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.