Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Pfizer kondigt goede resultaten aan bij de behandeling van Alopecia Areata

 

Hair Alert icon

Pfizer kondigt goede resultaten aan bij de behandeling van Alopecia Areata

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)–Pfizer Inc. (NYSE: PFE) heeft vandaag positieve top-line resultaten aangekondigd van de Fase 2b/3 ALLEGRO-studie.

Behandeling

Een pil om dagelijks in te nemen door patiënten met alopecia areata, een auto-immuunziekte veroorzaakt door een immuun aanval op de haarzakjes die haarverlies op de hoofdhuid veroorzaakt en ook het gezicht en het lichaam kan aantasten.

 

Resultaten

1,2 Ritlecitinib 50 mg en 30 mg gaf resultaten bij het percentage patiënten met minder dan of gelijk aan 20 procent haarverlies op de hoofdhuid na zes maanden Bij de onderzoekmethode werd naast de genoemde middelen gebruikgemaakt van een placebo (nep middel) om de verschillen in resultaat vast te stellen.

 

Het vervolg

Pfizer is  verheugd met deze positieve resultaten voor ritlecitinib bij patiënten met alopecia areata, een verwoestende en complexe auto-immuunziekte waarvoor er op dit moment nog geen door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) of het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) goedgekeurde behandelingen zijn. Michael Corbo, PhD, onderzoeker bij Pfizer kijkt er naar uit om deze potentiële nieuwe behandelingsoptie zo snel mogelijk aan patiënten met alopecia areata te bieden.

Het complete persbericht

Hierbij de link naar het complete persbericht: Pfizer persbericht


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings- expert. Heeft zelf  2 haartransplantaties. (1990 en 1995) gehad. Vragen: Hans@haarproblemen.nl

En voorts ben ik van mening dat de meeste haargroeimiddelen weggegooid geld zijn”

Bron: Pfizer Inc.

Aanmelden voor Haarweetjes

Gratis iedere maand nieuwe haarweetjes, nieuws en informatie in je mailbox.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.