Hoop voor Alopecia Areata patiënten

 

Hair Alert icon

Hoop voor Alopecia Areata patiënten

Alopecia of kaalheid wordt beschouwd als een ongeneeslijke ziekte. Een remedie voor alopecia of kaalheid is nu ontdekt door wetenschappers van Concert Pharmaceuticals in de Verenigde Staten.

Het farmaceutische bedrijf kondigde de vinding aan tijdens hun fase-drie proeven met het middel. In een verklaring aan de New York Post zei het bedrijf dat de tweemaal daagse pil, ook bekend als CTP-543, een ‘belangrijke mijlpaal’ zou zijn in de behandeling van terugtrekkende haarlijn en kaalheid, waarvoor momenteel geen remedie is.

Zij verklaarden dat in hun laatste proef 706 patiënten met kaalheid werden geselecteerd voor 24 weken. Deze mensen, inwoners van de Verenigde Staten, Canada en Europa, waren tussen de 18 en 65 jaar oud. Gemiddeld hadden de patiënten slechts 16 procent van hun haar aan het begin van het onderzoek, en nul procent had meer dan 50 procent haar.

Kale patiënten werden in drie groepen verdeeld. De ene groep kreeg twee doses van 8 mg per dag, de tweede groep kreeg twee doses van 12 mg pillen en de derde groep kreeg een placebo. Vergeleken met degenen die een placebo kregen, waren degenen die medicijnen kregen getuige van een ‘aanzienlijke groei’ van haar.

Bij sommige patiënten die aan de test deelnamen, werden bijwerkingen zoals hoofdpijn en acne waargenomen. De farmaceutische groep meldde echter dat het medicijn goed werd verdragen en slechts 1 minderjarige, 5 procent van de patiënten klaagde over hoofdpijn, acne en infecties.

Na de fase drie-proef opnieuw te hebben herhaald op 517 mensen, hoopt het bedrijf een aanvraag in te dienen bij de Food and Drug Administration (FDA), de V.S. regelgevende instantie voor geneesmiddelen, voor goedkeuring volgend jaar.

 

Vragen: Hans@haarproblemen.nl


Vragen: Hans@haarproblemen.nl

Bron: Daily Star, USA.

Video Dr. Jeff Donovan: https://tinyurl.com/2p96taxr

Podcast Dr. Jeff Donovan: https://tinyurl.com/45t72676

Aanmelden voor Haarweetjes

Gratis iedere maand nieuwe haarweetjes, nieuws en informatie in je mailbox.

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.