Haaruitval door stress

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heeft U iemand in de buurt, in de familie of in uw kennissenkring met haarproblemen?

Ik zou het op prijs stellen als u deze informatie dan wilt doorsturen. U kunt daar een ander mee helpen


Stress brengt je lichaam in de overlevingsmodus. Dit kan allerlei nadelige gevolgen hebben voor je gezondheid. Maar leidt het ook tot haaruitval?

Het simpele antwoord is: ja. Het wordt telogen effluvium genoemd. Zware stress zorgt ervoor dat je haarfollikels in de ruststand worden gebracht. Dat leidt er toe dat het haar afsterft en uitvalt, waardoor je ‘s ochtends dus grote plukken terugvindt in je borstel. De haaruitval zal vooral op bepaalde delen van je schedel plaatsvinden. In ernstige gevallen verschijnen er kale plekken.

Voor een gratis digitaal consult met Hans J. Diks: ga je naar:
https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur-hans-j-diks/

“De haarfollikel heeft zijn eigen cyclus van groei, transitie, rust en uitval,” aldus dermatoloog dr. Julia Tzu tegen The Huffington Post. Stress vermindert het aantal haren in de groeifase en brengt ze in de rustfase. “Niemand weet echt de complexe biologie die achter haargroei schuilgaat. Wat we wel weten is dat stress de klok van de haarcyclus vooruit zet en het haar in de telogene fase brengt.”

In 10 seconden naar de informatie die jij zoekt op:
https://www.haarproblemen.nl/haarproblemen-informatie-zoeken-2/

Dit hoeft echter niet permanent te zijn en leidt geenszins tot kaalheid. “Telogen effluvium gebeurt meestal in de eerste drie maanden na een stressvolle gebeurtenis of periode,” aldus een andere dermatoloog, Lauren Ploch. “Meestal is de haaruitval een teken dat er weer een nieuwe haar groeit uit het haarzakje van de verloren haar. Dus drie tot zes maanden na het haarverlies zou je weer een nieuwe haar moeten zien verschijnen.”

Bron(nen):   The Huffington Post  

Meer info: www.haarproblemen.nl/haaruitval


:Door: Hans J. Diks

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?”(Diksy)


Deze non-profit website wordt mogelijke gemaakt door onze sponsors

Info over sponsoring: https://www.haarproblemen.nl/sponsor-worden/ (nog 5 plaatsen vrij)

 

HAARTRANSPLANTATIE

     www.nationaalhuidcentrum.nl

HAARWERKEN

 

MICRO HAIR PIGMENTATION

 

LOW LEVEL LASER THERAPY 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.