EEN STUDIE NAAR DE RESULTATEN VAN MINOXIDIL 2% VERSUS MINOXIDIL 5% BIJ VROUWEN

Dit zijn de resultaten van een dubbelblinde studie met placebo door een aantal samenwerkende artsen uit de Verenigde Staten.

Achtergrond

Minoxidil 2% heeft bewezen dat het nieuwe haargroei kan bevorderen en verdere haaruitval kan voorkomen bij mannen met een erfelijke haaruitval en bij vrouwen met een typisch vrouwelijk patroon in de haaruitval. De resultaten zijn wisselend maar uit ervaring blijkt dat hogere concentraties minoxidil het resultaat kunnen vergroten.

Het doel van de studie

Het doel van deze 48 weken durende studie die dubbel blind en gecontroleerd met een placebo uigevoerd werd om aan te tonen dat minoxidil 5% bij vrouwen beter werkt als minoxidil 2%.

De methode

Totaal 381 vrouwen in de leeftijd van 18 tot 49 jaar met een typisch vrouwelijk patroon in de haaruitval werden behandeld met minoxidil of een placebo. De verdeling was als volgt:

  • 153 vrouwen kregen minoxidil 5% (101 vrouwen maakten de studie af)
  • 154 vrouwen kregen minoxidil 2% (108 vrouwen maakten de studie af)
  •   74 vrouwen kregen een placebo  (51 vrouwen maakten de studie af)

De ontvangen lotion moest twee maal per dag op de hoofdhuid worden aangebracht. In week 48 zou een en ander worden geëvalueerd.

De resultaten

Na 48 weken bleek de groep die 5% minoxidil had gebruikt een beter resultaat te hebben dan de placebogroep. Ook de 2% minoxidil groep had een beter resultaat dan de placebogroep. De groep met minoxidil 5% had ook een beter resultaat dan de 2% groep.

Bijwerkingen

Gebleken is dat bij gebruik van de 5% minoxidil de kans op extra groei van gezichtshaar toenam.

 


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

:“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)

Voor een gratis digitaal consult met Hans J. Diks ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/gratis-digitaal-spreekuur-hans-j-diks/

Voor een persoonlijk  en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar: https://www.haarproblemen.nl/8513-2/

In 10 seconden naar de informatie die jij zoekt op:https://www.haarproblemen.nl/haarproblemen-informatie-zoeken-2/