Micro haar pigmentatie, ook voor mij geschikt?

Hans J. Diks, schrijver en journalist (lid NVJ) over haarproblemen

Voor de laatste HAARWEETJES, de nieuwtjes en ontwikkelingen?  HAARWEETJES


 MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP) , OOK VOOR MIJ GESCHIKT?

 

Je hebt onlangs ontdekt dat Micro-Haar- Pigmentatie (MHP) wel eens een goede oplossing tegen haarverlies zou kunnen zijn. Nu ben je vast en zeker ook benieuwd of de behandeling ook voor jou geschikt is! In theorie is MHP bij iedereen mogelijk, ongeacht: leeftijd, haar- en huidskleur of het stadium van het haarverlies. Maar om te bepalen of MHP ook dé oplossing voor jou is kan je jezelf een aantal vragen stellen.

MHP voor langere tijd?

MHP is een permanente oplossing die bij een geschoren kapsel (shaven- look) die de illusie van haar nabootst door middel van pigmenten in de hoofdhuid. Het is dus een haarstijl die je voor lange tijd zult dragen. Voor de meeste mannen is dit geen probleem, omdat andere kapsels tot het verleden behoren. Maar het is goed om na te gaan of dit voor jou ook het geval is en je bereid bent hélemaal voor deze stijl te gaan.

Hoe zit het met onderhoud?

In tegenstelling tot andere oplossingen tegen kaalheid, vereist micro- pigmentatie van de hoofdhuid weinig onderhoud. Er zijn maar een aantal dingen waar je rekening mee moet houden of die je moet doen:

  • Je korte kapsel bijhouden (gemillimeterd: 0.5 mm).
    Hoe vaak je moet scheren hangt af van hoeveel eigen haar je nog hebt, maar voor de meeste mannen geld dat dit elke twee dagen is.
  • De hoofdhuid beschermen tegen de zon.
    Deze gewoonte is natuurlijk voor iedereen die kaal is aan te bevelen, maar bij MHP voorkomt het dat de pigmentatie lichter wordt door de Uv-straling. Je kunt de hoofdhuid beschermen door zonnebrand of een pet te dragen in de volle zon.
  • Eens per 2 jaar een touch-up behandeling ondergaan (of contact opnemen om te vragen of dat is jouw geval nodig is).

Wat levert MHP mij op? 

In al de jaren dat MHP word  uitgevoerd (sinds 2009) is het een van de meeste lonende dingen om te zien hoe de behandeling levens kan veranderen. We zien dat mensen al snel meer zelfvertrouwen krijgen, uit hun schulp kruipen zelfs!. Het is niet ongebruikelijk om te zien dat cliënten in de maanden na hun behandeling ook veranderingen in hun leven aanbrengen. Of ze nou gaan daten, afscheid nemen van hun petten of weer durven te solliciteren naar hun droombaan – de verandering is vaak meer dan een update aan het uiterlijk alleen.

Waar moet je op letten? 

In bijgaande artikelen heb ik een en ander geschreven over MHP en waar je moet opletten bij wie je moet zijn. Zie: .MICRO-HAAR-PIGMENTATIE info

Bron: Beauty Care Nederland (BNC)

Nog meer weten hoe je je haar kan behouden?  Haarbehoud middelen“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt ” (Diksy)

HANDIGE LINKS NAAR HANS J. DIKS


Deze non-profit website wordt mede mogelijke gemaakt door onze sponsors

  Lasertherapie (LLLT)

www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nl

                  ===============================

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.