Haargroeimiddelen. En zo wordt je belazerd

Voor sponsors: Artikelen van Hans J. Diks mogen gratis worden overgenomen mits o.v.v. www.haarproblemen.nl

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen. Heb je iemand in de buurt, in de familie of in de kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je mijn informatie dan wilt doorsturen. Je kan daar een ander mee helpen.


 

Tik maar eens bij Google het woord “haargroeimiddelen” in en je zal zien dat er meer dan 28.000 resultaten te voorschijn komen. Hoe kan dat als er maar twee door de medische autoriteiten (FDA en EMA) erkende geneesmiddelen zijn, namelijk Minoxidil en Finasteride. Daarnaast heeft de FDA ook nog de zogenaamde Low Level Laser therapie (LLLT) toegelaten.

Laat je niet in de maling nemen met haargroeimiddelen

Het verschil tussen de medisch erkende middelen en de andere haargroeimiddelen zit in het type goedkeuring. Bij een medische erkenning moeten ook resultaten worden getoond. Alle andere haargroeimiddelen zijn alleen maar cosmetisch toegelaten (warenwet). De enige voorwaarde voor toelating is dat het middel veilig is. Resultaten worden niet verlangd.

Waarom nog steeds sjoemelproducten?

Reeds in 2003 schreef de consumentenbond over haargroeimiddelen die niet werkten. Een aantal daarvan zijn nog steeds op de markt. Hoe dat kan? Ten eerste vergeten we snel en ten tweede komen er steeds nieuwe mensen op de markt met een beginnende haaruitval.

Hoe kan je twijfelachtige haargroeimiddelen herkennen?

We weten inmiddels dat het DHT (Dihydrotestosteron) verantwoordelijk is voor veel haaruitval en zeker bij de erfelijke haaruitval. Een werkend middel moet dus in ieder geval invloed hebben op het DHT. Niet werkende of twijfelachtige producten moeten het hebben van een grote marketing campagne met testimonials van tevreden klanten. Als je dan vraagt naar meer informatie over die klanten wordt je afgescheept met de mededeling dat dit in verband met privacy regels niet mogelijk is. Ik ben er van overtuigd dat als ik een watertje aanleng met een medisch luchtje er op de 100 gebruikers minsten 5 gebruikers zullen zijn die beweren dat het heeft geholpen.

Zijn alle haargroeimiddelen dan waardeloos?

Wat wel belangrijk is dat je een realistische verwachting hebt

We weten dat de belangrijkste oorzaak van onze haaruitval is gelegen in het DHT (Di Hydro Testosteron). Dat wetende kan je al veel sjoemel haargroeimiddelen herkennen. Medisch erkende producten zoals Minoxidil en Finasteride zullen je niet de haargroei teruggeven van vroeger. Het meeste wat je mag verwachten is dat de haaruitval niet meer verder gaat. Soms, als je geluk hebt, komt er ook weer haar bij maar nooit meer zoveel als je verloren hebt.

Het belang van vroeg beginnen

Het is belangrijk dat als je haar dunner begint te worden je zo snel mogelijk met de genoemde haargroeimiddelen begint. Voorkomen is beter dan genezen. Van groot belang is ook de discipline in het gebruik.. Even een paar dagen overslaan is er niet bij. Ook mag je niet te snel resultaat verwachten. De haaruitval is ook niet in een paar dagen gekomen. Geduld is een schone zaak.  Het haar groeit in 3 fasen (groei-uitval-rust en dan weer groei). Daarom zal ook enig resultaat geleidelijk zichtbaar worden. Denk er ook aan dat je bij de behandeling van haaruitval daarop gefocust bent. Je wil eigenlijk jouw haar weer zien groeien.

Welke haargroeimiddelen moet je vermijden 

Sommige haargroeimiddelen vallen in het zogenaamde grijs gebied. Ze mogen dan niet medisch erkend zijn maar er zijn toch producten die een zekere werking claimen en die door de gebruikers worden aanbevolen. Kijk maar eens rond op www.haarweb.nl . Ik heb ook een video bijgesloten van Dr. Robert Jones uit de USA.  https://www.drrobertjones.com/galleries/hair-loss-treatment-videos/

Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=Haargroeimiddelen


Gegroet, Hans J. Diks

Hans J. Diks

Hans J. Diks,  HJD)

Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt”(Diksy)

 

 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.