Stamcel haartransplantatie. Wanneer?

Door stichting medi-Budget, een non-profit stichting

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heeft U iemand in de buurt, in de familie of in uw kennissenkring met haarproblemen?

Ik zou het op prijs stellen als u deze informatie dan wilt doorsturen. U kunt daar een ander mee helpen.


De stamcel haartransplantatie kan de toekomst van haar hergroei veranderen.

Een stamcel haartransplantatie is vergelijkbaar met een traditionele haartransplantatie. Maar in plaats van het verwijderen van een groot aantal haren en die te planten op het gebied van haaruitval, een stamcel haartransplantatie verwijdert  een klein stukje huid waaruit de haarzakjes worden geoogst. De follikels worden vervolgens vermenigvuldigt  in een lab en terug ingeplant op de hoofdhuid op het gebied van de haaruitval. Stamcel haar transplantaties bestaan alleen in theorie op dit moment. Onderzoek is gaande. Geschat wordt transplantatie met stamcellen in 2020 beschikbaar kan  zijn.

Wat zijn de stamcellen?

Stamcellen zijn de cellen die de potentie hebben om ontwikkelen in verschillende soorten cellen in het lichaam. Ze zijn multipotent, dat wil zeggen, cellen die niet in staat zijn om specifieke dingen in het lichaam te doen  Ze zijn echte wel in staat zich te delen en te vernieuwen.  Ze kunnen helpen bij het herstellen van bepaalde weefsels in het lichaam door te delen en beschadigde weefsels.te vervangen. 

De procedure

De eerste stamcel haartransplantatie werd het met succes uitgevoerd door Italiaanse onderzoekers in 2017. De procedure begint met een punch biopsie van de huid met daarin de stamcellen van de patiënt. De punch biopsie wordt uitgevoerd met behulp van een instrument met een cirkelvormige mes dat wordt gedraaid in de huid waardoor  een cilindrische steekproef van weefsel.wordt verkregen,. De stamcellen worden dan van het weefsel in een speciale machine genaamd een centrifuge gescheiden.Het is de bedoeling dat die stamcellen dan in het laboratorium worden vermenigvuldigd om daarna in de hoofdhuid te worden geïnjecteerd.. 

Er zijn verscheidene verschillende onderzoeksteams die werken op dit gebied. Terwijl de procedures enigszins variëren kunnen, zijn  ze allemaal gebaseerd op de groei van nieuwe haarzakjes in het laboratorium met behulp van het voorbeeld van een klein stukje huid van de patiënt.

Momenteel zijn er sommige klinieken die een versie van de cel van de stam haar transplantaties aanbieden aan het publiek. Deze zijn (nog)  niet goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA)..In 2017 bracht de FDA een waarschuwing naar buiten over stamcel-therapieën. De waarschuwing adviseert iedereen die overweegt stamcelonderzoek te doen deze moeten te zijn goedgekeurd door de FDA of bestudeerd onder een geneesmiddelen nieuwe Drug aanvraag (IND). 

Deze procedures worden uitgevoerd-Waldner op een poliklinische basis. Ze leiden tot verwijderen vetcellen uit de buik of heup met behulp van een procedure van de liposuctie onder plaatselijke verdoving van de patiënt. Een speciaal proces wordt gebruikt om de stamcellen uit het vet te verwijderen, zodat ze kunnen worden geïnjecteerd in de hoofdhuid. Deze procedure duurt ongeveer drie uur.

De klinieken die op dit moment deze procedure bieden leveren geen een garantie voor de uitkomst van de procedure. De resultaten, kunnen indien van toepassing, variëren van persoon tot persoon. Het kan verschillende behandelingen vereisen gedurende vele maanden om resultaten te zien.

Voor wie geschikt?

Sommige onderzoek hebben late zien dat zij effectiefkunnen zijn bijj de behandeling van verschillende soorten van haa, met inbegrip van: 

  • mannelijke alopecia androgenetica (mannelijke kaalheid)
  • alopecia androgenetica (vrouwelijke patroonkaalheid)
  • Rubtsovye alopecia (hair follikels zijn vernietigd en vervangen door littekenweefsel)

Stamcel haartransplantatie herstel

  •  Pijn na de procedure wordt verwacht. Het moet verdwijnen binnen een week.
  • Geen verdere hersteltijd is vereist, hoewel overmatige lichaamsbeweging moet worden vermeden voor een week
  • Sommige littekens kunnen worden verwacht daar waar het vet is verwijderd.
  • U zal niet zelfstandig naar huis kunnen rijden na de procedure.
Stamcel haartransplantatie bijwerkingen

Er is zeer weinig informatie beschikbaar over de mogelijke bijwerkingen van de cel van de stam haar transplantaties. Zoals bij elke medische procedure, is er altijd het risico van bloeden of infectie. Ook littekens zij mogellijk. Hoewel de complicaties van een punch biopsie zeldzaam zijn, is er een klein risico op schade aan de zenuwen of bloedvaten onder de site. Liposuctie kan ook leiden tot dezelfde bijwerkingen en complicaties.

Stamcel haartransplantatie slagingspercentage

Het onderzoek op het slagingspercentage van stamcel haar transplantatie beschikbaar is zeer veelbelovend. De resultaten van de Italiaanse studie toonde een toename van 29 procent in Haardichtheid 23 weken na de laatste behandeling. De klinieken die momenteel stamcel haar therapieën promoten zijn echter niet goedgekeurd door de FDA en bieden  geen garanties met betrekking tot de resultaten of het slagingspercentages.

Stamcel haartransplantatie kosten
De kosten stamcel haar transplantatie zijn nog niet vastgesteld, omdat ze nog in het stadium van het onderzoek. Wel wordt een prijs verwacht tussen de € 3000,- en € 10.000,- Uiteindelijke kosten hangen af van de aard en de omvang van het verlies van het haar dat wordt behandeld

Wanneer beschikbaar?
Bron:Healthline.com
Vertaling: Hans J. Diks

Hans J. Diks

:“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?”(Diksy)

Voor een eerlijk en onafhankelijk privé consult met Hans J. Diks ga je naar: 
https://www.haarproblemen.nl/8513-2/


Deze non-profit website wordt mogelijke gemaakt door onze partners

             HAARTRANSPLANTATIE

www.hairplusmc.nlwww.nationaalhuidcentrum.nl

HAARWERKEN                         LASER THERAPIE (LLLT)

www.hairconsultancy.nlwww.hairmax.com

MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nl 

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

0
YOUR CART
  • No products in the cart.