Meld je aan voor de Haarweetjes-nieuwsbrief

Haaruitval, is de oplossing nabij?

Door stichting medi-Budget, een non-profit stichting

Eerlijk, onafhankelijk, betrouwbaar

Heb je iemand in de buurt, in de familie of in uw kennissenkring met haarproblemen? Ik zou het op prijs stellen als je deze informatie dan wilt doorsturen. Je kunt daar een ander mee helpen.


Haaruitval, is de oplossing nabij?

Regelmatig verschijnen er publicaties in de media over de oplossing van haaruitval. Veel is bla, bla, marketing artikelen voor haargroeimiddelen. En dat klopt al helemaal niet want de medisch bewezen middelen, zoals:

  • Minoxidil
  • Finasteride
  • Low Level Laser
  • Platelet rich plasma

Geven in de meeste gevallen geen meer haar maar laten je behouden wat je nog hebt. Op zich al een hele prestatie. Ook haartransplantatie geeft geen meer haar. Bij een haartransplantatie wordt het nog aanwezige haar beter, en dan eerlijker, verdeeld. Daar waar je genoeg hebt (donorgebied) wordt verplaatst naar het gebied waar je tekort komt. Het boven hoofd dus. 

 

Is er dan werkelijk geen kuur onderweg die haaruitval definitief oplost?

In een aantal laboratoria zijn wetenschappers al jaren op zoek naar de “heilige graal”. De definitieve oplossing. Er zijn al veelbelovende stappen gezet maar het blijven nog studies, onderzoeken. Sommige zitten al in fase 3 en hopen binnen een paar jaar een middel op de markt te kunnen brengen. Gezien de omvang van de haatuitvalmarkt kan je dan spreken van een financiële klapper. Zie: https://www.haarproblemen.nl/?s=onderzoek+fasen

Wie zijn de meest belovende kanshebbers

  1. Stemson therapeutics 
  2. Columbia University and Dr. Angela Christiano’s 3D printing hair technology.
  3. Dr. Takashi Tsui and RIKEN (Japan).
  4. Shiseido (Japan)
  5. Replicel

Wie zal de eerste zijn? 

Moeilijk te zeggen omdat die laboratoria zi min mogelijk informatie geven in verband met de concurrentie. En als er dan informatie komt is dat meestal bedoeld om de aandeelhouders zoet te houden of om aanvullend kapitaal te verwerven. Dr. Tsuji heeft wel al aangeven dat hij l aan het einde van 2020 verwacht uit te komen met zijn product met betrekking tot haarduplicatie. . Shiseido denkt uiterlijk 2022 klaar te zijn met hun onderzoek. 

Interessant

Hierbij een interessant artikel van de hand van Dr. Bernstein, een erkend expert op het gebied van haarproblemen. https://www.theatlantic.com/health/archive/2019/07/hair-for-all/594826/

 

Meer info: https://www.haarproblemen.nl/?s=Research


Webmaster: Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ).  Ervarings expert met 2 haartransplantaties. (1990 en 1995)

“Je hebt pas recht op succes als je waarde toevoegt, toch?” (Hans J. Diks)


Deze non-profit website wordt mogelijke gemaakt door onze sponsors

 HAARTRANSPLANTATIE

               www.hairplusmc.nl 

                

 www.nationaalhuidcentrum.nl


       LASER THERAPIE (LLLT)

    www.hairmax.com


MICRO HAAR PIGMENTATIE (MHP)

www.beautycarenederland.nlHome

Auteur

Deze site is een initiatief van Hans J. Diks, internet journalist (lid NVJ). Hans zit al ruim 40 jaar letterlijk met de handen in het haar. Hans schrijft onder andere voor websites, tijdschriften en vakbladen. In de afgelopen 40 jaar heeft Hans ervaring opgedaan met kapsalons, haarwerken, haartransplantatie en alles wat daar bij hoort.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
YOUR CART
  • No products in the cart.